Nye Randaberg Stadion

Det meste er klart for bygging av RIL-Fotball sin nye stadion ved Arenaen. Men vi må fremdeles vente litt før arbeidet starter og vi kan se anlegget ta form.

Gunnar Kolnes kan fortelle at det meste av planleggingsarbeidet er gjort. Sammen med Johan Vistnes har han jobbet i flere år for å få nye Randaberg Stadion til å bli en realitet. Etter hvert har også Tom Tvedt bidratt i den nå 3-mann sterke komitéen. Randaberg kommune har hele tiden vært en konstruktiv og god samarbeidspartner.

Det har vært mange utfordringer på veien. Fortidsminner, innsigelser fra Fylkesmannen og utfordringer knyttet til parkering har vært noen. Kolnes forteller at de håper snart å bli ferdige med forhandlingene med grunneierne for kjøp av tomta til det nye anlegget. I tillegg har det vært mye arbeid for å få finansieringen på plass. Salg av det gamle idrettsanlegget i Tungenesveien skal stå for dette. Drift av det nye anlegget skal videre finansieres av inntekter fra utleiedelen.

Går ting etter planen, starter byggingen av anlegget tidlig i 2020. Kolnes anslår en byggeperiode på 12-15 måneder. Forhåpentligvis blir det da spilt fotball på to nye kunstgressbaner i 2021.

 

Og for et anlegg vi får!

Publikumskapasiteten blir på omkring 2050 + 150 VIP seter. I øverste etasje blir klubbfasilitetene. Her blir et stort fellesareal som en kan benytte til ulike anledninger. Her vil det være 150 sitteplasser. I etasjen under, 2 etasje, blir det kampfasiliteter og kiosk. I første etasje ligger det 8 garderober. Både 1,2 og 3 etasje har utleiearealer.

Som en ser på tegningen ligger tribunen parallelt med Randaberg Arena mot nord-øst. Bane 2 ligger ut mot Torvmyrveien.

Utvidelse for fremtiden

Gressbanene Myra 1 og 2, på andre siden av Torvmyrveien er også planlagt og regulert til kunstgressbaner. Myra 2, den nærmest Torvmyrveien, skal bli en fullstørrelse 11-er bane, mens Myra 1 er regulert til 2 9-er baner på tvers av gressbanen som ligger der nå. Banene vil bli bundet sammen av en gangbro over Torvmyrveien. Men dette ligger noe lengre frem i tid.

 

Facebook

Grasrotandelen

Instagram

Fair Play

Fair Play

Se&bli sett

©2018 Spoortz AS (tidligere 123klubb) leverer totalverktøy for effektiv klubbdrift